Placičky ze špenátu, bešamelu, vajec a česneku, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova.
Ingredience:
600 g | mraženého listového špenátu |
2 ks | stroužků česneku |
2 ks | vajec |
olej na smažení | |
strouhanka podle potřeby | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na bešamel: | |
150 ml | mléka |
50 g | hladké mouky |
50 g | másla |
1 ks | malé cibule |
Na obalení: | |
2 ks | vajec |
hladká mouka | |
strouhanka |
Postup:
1. Špenát necháme rozmrazit, pak z něj vymačkáme přebytečnou tekutinu a vložíme do hlubší mísy
2. Z másla, oloupané, na drobno nakrájené cibule a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vlažným mlékem a šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hustá kaše, potom sundáme z tepla
3. Do mísy se špenátem přidáme rozšlehaná vejce, bešamel, oloupané prolisované stroužky česneku, osolíme, opepříme a dobře propracujeme (je-li směs řídká, zahustíme ji trochou strouhanky)
4. Ze špenátové hmoty vytvarujeme menší placičky, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance, pak je na rozehřátém oleji pomalu usmažíme po obou dozlatova.
Podáváme s vařenými bramborami.