REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátové placičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Placičky ze špenátu, bešamelu, vajec a česneku, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova.


Ingredience:
600 gmraženého listového špenátu
2 ksstroužků česneku
2 ksvajec
olej na smažení
strouhanka podle potřeby
mletý pepř
sůl
Na bešamel:
150 mlmléka
50 ghladké mouky
50 gmásla
1 ksmalé cibule
Na obalení:
2 ksvajec
hladká mouka
strouhanka

Postup:

1. Špenát necháme rozmrazit, pak z něj vymačkáme přebytečnou tekutinu a vložíme do hlubší mísy
2. Z másla, oloupané, na drobno nakrájené cibule a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vlažným mlékem a šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hustá kaše, potom sundáme z tepla
3. Do mísy se špenátem přidáme rozšlehaná vejce, bešamel, oloupané prolisované stroužky česneku, osolíme, opepříme a dobře propracujeme (je-li směs řídká, zahustíme ji trochou strouhanky)
4. Ze špenátové hmoty vytvarujeme menší placičky, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance, pak je na rozehřátém oleji pomalu usmažíme po obou dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy