REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátové fettuccine s ořechy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny fettuccine s ořechovo-špenátovou omáčkou, servírované posypané strouhaným parmazánem.


Ingredience:
400 gtěstovin fettuccine
200 glistového špenátu
100 gvlašských ořechů
50 gparmazánu
250 mlsmetany
3 ksstroužků česneku
mletý pepř
olivový olej
sůl

Postup:

1. Očištěný špenát opláchneme, necháme okapat a těstoviny uvaříme ve vroucí vodě al dente, scedíme a necháme také okapat
2. Oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky, osmahneme na rozehřátém olivovém oleji, přidáme na hrubo nasekané ořechy a krátce opečeme
3. Zalijeme smetanou, přivedeme k varu, přidáme okapaný špenát a krátce vše povaříme
4. Do připravené omáčky dáme uvařené nudle, promícháme, dochutíme solí i mletým pepřem, rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným parmazánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy