REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špaldové medovníčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zdravější varianta medovníčků vykrájených do různých tvarů, pak upečených v troubě, potřených rozšlehaným vejcem a ozdobených mandlí nebo vlašskými ořechy.


Ingredience:
600 ghladké celozrnné špaldové mouky
300 gtřtinového cukru - podle možnosti pomletého
100 gmedu
5 ksvajec
1 sáčekvanilkového cukru
1 lžíceperníkového koření
1 lžícemleté skořice
1/2 lžičkyjedlé sody
vlašské ořechy nebo mandle na ozdobu
papír na pečení, vajíčko na potírání perníčků, olej, potravinářská fólie

Postup:

1. Ze surovin výše uvedených vypracujeme těsto, které bude velmi měkké, zabalíme ho do potzravinářské fólie a necháme v lednici 24 hodin odpočinout
2. Druhý den těsto rozdělíme na čtyři stejné díly, těsto je velmi lepkavé, tak ho můžeme vyválet mezi olejem pomazanými papíry na pečení, mouku moc nepřidáváme, mohlo by stvrdnout!
3. Z těsta rozváleného na plát cca 3-4 mm silný, vykrájíme různé tvary, ty vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení, hodně pomaštěným olejem, perníčky potřeme rozšlehaným, vejcem
4. Na každý perníček ještě poklademe půlky mandlí nebo vlašských ořechů
5. Pečeme při teplotě cca 180 °C do hněda, tedy asi 15 minut.

Doporučení:

Uchováváme nejlépe v plechové krabici.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy