REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špulky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Linecká kolečka ozdobená bílkovým sněhem, upečená dorůžova, po dvou slepená rybízovým želé.


Ingredience:
250 ghladké mouky
180 gmásla
100 gmoučkového cukru
30 gcukru krupice
2 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru
sůl
Na dohotovení?
100 grybízového želé

Postup:

1. Z prosáté hladké mouky se špetkou soli, vanilkového i krupicového cukru, změklého na menší kousky nakrájeného másla a žloutků vypracujeme nelepivé těsto, které necháme 30 minut odpočinout v ledničce 2. Z bílků a špetky soli vyšleháme ve vodní lázni polotuhý sníh, pak do něho po lžících přidáváme moučkový cukr a šleháme do tuha
3. Z odpočinutého těsta vyválíme plát, formičkou vykrájíme kolečka o průměru 3 cm, přendáme na plech vyložený pečicím papírem, na každé kolečko nastříkáme pusinku z tuhého sněhu a pečeme v troubě při 160 °C dorůžova
4. Necháme vychladnout a pak kousky k sobě po dvou spojíme rybízovým želé.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy