Linecká kolečka ozdobená bílkovým sněhem, upečená dorůžova, po dvou slepená rybízovým želé.
Ingredience:
250 g | hladké mouky |
180 g | másla |
100 g | moučkového cukru |
30 g | cukru krupice |
2 ks | vajec |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
sůl | |
Na dohotovení? | |
100 g | rybízového želé |
Postup:
1. Z prosáté hladké mouky se špetkou soli, vanilkového i krupicového cukru, změklého na menší kousky nakrájeného másla a žloutků vypracujeme nelepivé těsto, které necháme 30 minut odpočinout v ledničce 2. Z bílků a špetky soli vyšleháme ve vodní lázni polotuhý sníh, pak do něho po lžících přidáváme moučkový cukr a šleháme do tuha
3. Z odpočinutého těsta vyválíme plát, formičkou vykrájíme kolečka o průměru 3 cm, přendáme na plech vyložený pečicím papírem, na každé kolečko nastříkáme pusinku z tuhého sněhu a pečeme v troubě při 160 °C dorůžova
4. Necháme vychladnout a pak kousky k sobě po dvou spojíme rybízovým želé.