REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špagetový salát s tuňákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát připravený z přelámaných a pak uvařených špaget, konzervovaného tuňáka v oleji, sterilizované papriky, sardelové pasty a soli.


Ingredience:
250 gšpaget
200 gkonzervovaného tuňáka v oleji
80 gsterilizované papriky na proužky
2 ksrajčat
1 lžičkasardelové pasty
sůl

Postup:

1. Špagety si přelámeme na menší kousky, vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvaříme doměkka, poté špagety scedíme, propláchneme vodou, necháme okapat a pak omastíme polovinou oleje z konzervy tuňáka
2. Pak si nakrájíme tuňáka z konzervy na menší kousky a sardelovou pastu rozetřeme se zbytkem oleje z konzervy
3. Poté si do misky vložíme špagety, přidáme kousky tuňáka, rozetřenou sardelovou pastu a vše důkladně promícháme
4. Nakonec dle chuti salát osolíme a hotový salát necháme odležet v chladu, poté jednotlivé porce salátu servíruje s dílky rajčat jako samostatný chod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy