REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sójové kung pao

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené sójové maso podušené s cibulí, česnekem, chilli papričkami, arašídy a bílým vínem.


Ingredience:
200 gsójových kostek
100 gneslaných arašídů
100 mlsuchého bílého vína
1000 mlvody + 2 lžíce vody
2 lžičkycukru
4 lžíceolivového oleje
3 lžícesójové omáčky
2 lžícesolamylu
6 ksmalých chilli papriček
4 ksstroužků česneku
2 kscibule
2 ksvajec
kousek zázvoru

Postup:

1. V míse smícháme sójovou omáčku s cukrem a oloupaným, na jemno nastrouhaným zázvorem, přidáme vroucí vodu, sójové maso, které necháme asi 20 minut bobtnat, pak ho vyndáme a zálivku dáme stranou
2. Sóju obalíme v solamylu rozmíchaného se 2 lžícemi studené vody a rozšlehaných vajec
3. Na rozehřátém oleji asi 5 minut sóju opékáme, pak vsypeme oloupané, na drobno nakrájené cibule, oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku a očištěné, na nudličky nakrájené chilli papričky
4. Když cibule zezlátne, přidáme arašídy, podlijeme bílým vínem, 50 ml zálivky ze sóji a dusíme, dokud se tekutina nevypaří.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy