REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sójové kostky na medu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky sójového masa podušené se zeleninou a medem.


Ingredience:
80 gsójového masa (kostky)
1 kscibule
4 lžícepolévkové zeleniny
(celer, mrkev, petržel)
2 lžícemedu
2 lžíceoleje
1 lžícesójové omáčky
1 dlsterilované zeleniny
pepř
sůl

Postup:

1. Sójové maso necháme přes noc nabobtnat v mírně osolené vlažné vodě (nebo vodě s kostkou masoxu)
2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a zprudka na oleji osmahneme, přidáme sójové maso a za stálého míchání krátce osmahneme
3. Přidáme sójovou omáčku, nadrobno nasekanou polévkovou zeleninu, okapanou sterilovanou zeleninu, polévkové koření, mletý pepř a sůl podle chuti
4. Dusíme na mírném plameni do změknutí všech přísad, podle potřeby podléváme nálevem ze sterilované zeleniny
5. Po udušení vmícháme med a podáváme.

Doporučení:

Podáváme s bramborovými hranolky nebo rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy