REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sněhové pusinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené (sušené) sněhové cukroví z ušlehaných bílků, pískového cukru a mandlí.


Ingredience:
350 gpískového cukru
30 gloupaných mandlí
5 ksbílků
tuk na vymazání plechu

Postup:

1. Z bílků ušleháme tuhý sníh
2. Do sněhu po lžících zašleháme polovinu cukru, metlu vyndáme a stěrkou lehce vmícháme druhou polovinu cukru
3. Kornout s ozdobnou hvězdičkou naplníme hmotou a na plech potřený tukem vytlačujeme jednotlivé pusinky, povrch sypeme nasekanými mandlemi
4. Pečeme ve velmi mírně vyhřáté troubě (spíše pečivo sušíme než pečeme).

Doporučení:

Hotové pusinky jsou krásně bílé a jdou lehce sundat z plechu. Teplota v troubě by se měla pohybovat kolem 120-130 °C. Dvířka trouby by při pečení měla být mírně pootevřená, pomůžeme si třeba vařečkou. Pro efekt můžete do těsta kápnout trochu potravinářského barviva, tak získáte pusinky barevné.

Poznámka:

Vaječné bílky nejlépe nabudou, šleháme-li je ručně, ale samozřejmě můžeme použít i elektrický šlehač. Bílky by měly mít pokojovou teplotu a správně ušlehaný sníh by měl tvořit špičky. Sníh nesmíme přešlehat, jinak zřídne, stejně tak necháme-li ho dlouho stát. U misky i metly ke šlehání musíme dbát na čistotu, i trocha vlhkosti je na škodu. Stačí kapička vody nebo minimální množství žloutku a sníh už půjde jen těžko vyšlehat do požadované tuhosti.Více o sněhovém těstě najdete zde: Cukroví a moučníky ze sněhového těsta.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy