REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sněhové pusinky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené (sušené) sněhové cukroví z ušlehaných bílků, moučkového a pískového cukru, Solamylu.


Ingredience:
100 gpískového cukru
75 gmoučkového cukru
15 gSolamylu
4 ksbílky
tuk na vymazání plechu nebo pečící papír

Postup:

1. Z bílků ušleháme pevný sníh, během šlehání přidáváme pískový cukr
2. Moučkový cukr prosijeme nebo dobře promícháme se Solamylem a lehce, vařečkou vmícháme do sněhu
3. Cukrářským sáčkem s hvězdicovým nástavcem stříkáme různé tvary na plech vymazaný tukem nebo vyložený pečícím papírem
4. Teplota v troubě by se měla pohybovat kolem 120-130 °C, dvířka trouby by při pečení měla být mírně pootevřená, pomůžeme si třeba vařečkou 5. Jsou-li pusinky hotové zjistíme tak, že je ochutnáme, jestli je chceme mít úplně suché nebo uvnitř trochu lepkavé záleží na vaší chuti.

Doporučení:

Cukroví uchováváme v papírové krabici v pokojové teplotě, protože při přenesení ze studena do tepla by nám navlhlo.

Poznámka:

Vaječné bílky nejlépe nabudou, šleháme-li je ručně, ale samozřejmě můžeme použít i elektrický šlehač. Bílky by měly mít pokojovou teplotu a správně ušlehaný sníh by měl tvořit špičky. Sníh nesmíme přešlehat, jinak zřídne, stejně tak necháme-li ho dlouho stát. U misky i metly ke šlehání musíme dbát na čistotu, i trocha vlhkosti je na škodu. Stačí kapička vody nebo minimální množství žloutku a sníh už půjde jen těžko vyšlehat do požadované tuhosti.Více o sněhovém těstě najdete zde: Cukroví a moučníky ze sněhového těsta.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy