REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sněhové paštičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Paštičky z bílků a dalších ingrediencí usušené v troubě, slepené krémem, zdobené mandlemi.


Ingredience:
200 gcukru krupice
100 gmásla
80 gmandlových lupínků
40 gmoučkového cukru
300 mlmléka
50 mlmandlového likéru
1 balíčekvanilkového pudinkového prášku
1 balíčekvanilkového cukru
1 lžičkacitronové šťávy
2 ksbílků
červené želé

Postup:

1. V horké vodní lázni ušleháme 10 minut bílky s 80 g krupicového cukru, pak z vody vyndáme, přidáme citronovou šťávu a šleháme do úplného vychladnutí a zhoustnutí, nakonec vmícháme moučkový cukr
2. Na plech s pečicím papírem nastříkáme z hmoty cukrářským sáčkem spirálky o průměru 6 cm a pečeme (spíše sušíme) při 120 °C asi 60 minut a necháme vychladnout
3. Pudinkový prášek, mléko a zbylý krupicový cukr svaříme na krém
4. Změklé máslo vyšleháme s vanilkovým cukrem, ochutíme mandlovým likérem a zašleháme do studeného pudinku
5. Krém nastříkáme na polovinu paštiček, přiklopíme zbylými paštičkami a ozdobíme mandlemi s želé.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy