REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetanový dip se sušenými rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní dip z restované šalotky, česneku, sušených rajčat a parmské šunky, smíchaný se smetanovým sýrem, bazalkou a parmazánem.


Ingredience:
Na 4 porce:
100 gsmetanového sýru typu Lučina nebo Philadelphia
100 gzakysané smetany
60 gparmské šunky
40 gstrouhaného parmazánu
40 gsušených rajčat
2 lžíceolivového oleje + na zjemnění
2 hrstiomyté a osušené bazalky
2 ksstroužku česneku
1 ksšalotky
pepř
sůl
A ještě:
Bohemia z raných brambor nesolené

Postup:

1. Na trošce olivového oleje orestujte nadrobno nasekanou šalotku, česnek, nakrájená sušená rajčata a parmskou šunku
2. Odstavte a nechte vychladnout
3. V míse smíchejte smetanový sýr, přidejte zakysanou smetanu, nastrouhaný parmazán, nasekanou bazalku a přidejte vychladlou směs z pánve
4. Dochuťte solí, pepřem a zjemněte ještě olivovým olejem
5. Podávejte s Bohemia raných brambory nesolené.

Doporučení:

Dip je lepší, když ho necháte v ledničce chvíli odpočinout, promísí se všechny chutě. Můžete přidat i nasekané olivy nebo vmíchat trošku zeleného pesta.

Poznámka:

Inspirace od: www.bohemiachips.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy