REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetanová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z opečených paprik, smetany a dalších ingrediencí připravená chutná omáčka k těstovinám nebo grilovanému masu.


Ingredience:
200 gsmetany
200 gšunky
2 lžičkykaparů
2 lžícecitronové šťávy
1/2 svazkuhladké petrželky
1 ksvětší červené papriky
nastrouhaný muškátový oříšek
pepř
voda (z těstovin)
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém grilu opečeme na půlky rozkrojenou papriku a to až její kůže zčerná, pak ji oloupeme
2. Šunku a oloupanou papriku nakrájíme a rozmixujeme spolu se smetanou
3. Osolíme, okořeníme pepřem a ochutíme citrónovou šťávou a nastrouhaným muškátovým oříškem
4. Nakonec přimícháme 2-3 lžíce vody z těstovin a nasekanou petrželku a kapary.

Doporučení:

Omáčku můžeme servírovat studenou, nebo ji lze jen mírně prohřát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy