Z opečených paprik, smetany a dalších ingrediencí připravená chutná omáčka k těstovinám nebo grilovanému masu.
Ingredience:
200 g | smetany |
200 g | šunky |
2 lžičky | kaparů |
2 lžíce | citronové šťávy |
1/2 svazku | hladké petrželky |
1 ks | větší červené papriky |
nastrouhaný muškátový oříšek | |
pepř | |
voda (z těstovin) | |
sůl |
Postup:
1. Na rozehřátém grilu opečeme na půlky rozkrojenou papriku a to až její kůže zčerná, pak ji oloupeme
2. Šunku a oloupanou papriku nakrájíme a rozmixujeme spolu se smetanou
3. Osolíme, okořeníme pepřem a ochutíme citrónovou šťávou a nastrouhaným muškátovým oříškem
4. Nakonec přimícháme 2-3 lžíce vody z těstovin a nasekanou petrželku a kapary.
Omáčku můžeme servírovat studenou, nebo ji lze jen mírně prohřát.