REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Studená koprová omáčka na vejce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koprová omáčka vhodná jako příloha k vařeným vajíčkům.


Ingredience:
1 kssýra žervé
1 ksžloutku
1/4 lkysané smetany
8 lžicoleje
ocet
kopr
cukr
kousek cibule
sůl

Postup:

1. Ze žloutku a oleje umícháme majonézu, kterou pak zředíme smetanou
2. Vmícháme žervé, jemně usekanou cibuli, trochu osolíme, osladíme, přidáme několik kapek octa nebo citrónové šťávy
3. Nakonec vmícháme jemně usekaný kopr.

Doporučení:

Touto studenou omáčkou poléváme uvařená vejce.

Poznámka:

Podrobný recept na přípravu majonézy najdete zde: Majonéza základní.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy