REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetanové želé s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ovocné želé připravené ze smetany ke šlehání, práškové želatiny, moučkového cukru, ovoce a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 mlsmetany ke šlehání
500 mlovocného kompotu
300 mlnálevu z kompotu
100 gzralého hroznového vína
100 gjahod
80 gmoučkového cukru
20 gpráškové želatiny
1 ksbroskve

Postup:

1. Čerstvé ovoce rozkrájíme
2. V nálevu necháme nabobtnat želatinu, po té ji rozpustíme ve vodní lázni
3. Do formy nalijeme nálev se želatinou, do něho dáme kompotové i čerstvé ovoce
4. Do ovocné směsi vmícháme ještě 300 ml ušlehané smetany smíchané s moučkovým cukrem
5. Hmotu nalijeme do formy, kterou necháme přes noc v lednici ztuhnout
6. Těsně před podáváním formu nahřejeme horkou vodou a želé vyklopíme
7. Dezert podáváme ozdobený šlehačkou a ovocem.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy