Na cibulce a anglické slanině orestované malé hříbky, podušené, zalité smetanou.
Ingredience:
200 g | malých hříbků |
175 g | anglické slaniny |
300 ml | tučné smetany |
1 ks | cibule |
1 lžíce | kvalitního olivového oleje |
mletý černý pepř | |
sůl | |
hrst čerstvé petrželky |
Postup:
1. Na středním plameni rozpálíme olivový olej ve větší pánvi
2. Nasypeme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu a necháme ji vyškvařit
3. Po několika minutách přidáme očištěnou, na jemno nakrájenou cibuli a ještě asi 5 minut restujeme
4. Přidáme očištěné, opláchnuté a okapané houby, opečeme je, pak vmícháme smetanu (musí mít pokojovou teplotu!) a nesekanou čerstvou petrželku
5. Přivedeme k varu a necháme chvíli vše probublávat, snížíme teplotu zdroje a vaříme ještě nejméně 5 minut, aby se omáčka lehce zredukovala
6. Nakonec omáčku okořeníme pepřem a osolíme.
Tato omáčka se skvěle hodí jako příloha k těstovinám.