REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetanová omáčka s hříbky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulce a anglické slanině orestované malé hříbky, podušené, zalité smetanou.


Ingredience:
200 gmalých hříbků
175 ganglické slaniny
300 mltučné smetany
1 kscibule
1 lžícekvalitního olivového oleje
mletý černý pepř
sůl
hrst čerstvé petrželky

Postup:

1. Na středním plameni rozpálíme olivový olej ve větší pánvi
2. Nasypeme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu a necháme ji vyškvařit
3. Po několika minutách přidáme očištěnou, na jemno nakrájenou cibuli a ještě asi 5 minut restujeme
4. Přidáme očištěné, opláchnuté a okapané houby, opečeme je, pak vmícháme smetanu (musí mít pokojovou teplotu!) a nesekanou čerstvou petrželku
5. Přivedeme k varu a necháme chvíli vše probublávat, snížíme teplotu zdroje a vaříme ještě nejméně 5 minut, aby se omáčka lehce zredukovala
6. Nakonec omáčku okořeníme pepřem a osolíme.

Doporučení:

Tato omáčka se skvěle hodí jako příloha k těstovinám.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy