REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetánky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené cukrové z mouky, cukru, smetany, másla a škrobové moučky, potřené smetanou smíchanou s cukrem, slepované nugetou nebo zavařeninou.


Ingredience:
200 ghrubé mouky
200 gškrobové moučky
150 gmoučkového cukru
80 gmásla nebo rostlinného tuku
1 ksbalíčku vanilkového cukru
1 ksžloutku
4-5 lžicsladké nebo zakysané smetany
tuk na vymazání plechu
Na potření:
2 lžícesladké smetany
1 lžičkacukru
Na dohotovení:
nugeta nebo zavařenina

Postup:

1. Na vál prosijeme hrubou mouku a škrobovou moučku, přidáme moučkový i vanilkový cukr, změklé na menší kousky nakrájené máslo, žloutek a sladkou smetanu 2. Rychle vypracujeme těsto, které vyválíme na plát silný asi 3 mm a formičkami vykrájíme rozmanité tvary
3. Pak je přeneseme na tukem vymazaný plech a polovinu z nich potřeme sladkou smetanou smíchanou s cukrem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova(asi 15 minut)
4. Vychladlé tvary slepujeme nugetou nebo zavařeninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy