REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené králičí kousky marinované v podmáslí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Takto připravíte skvělé, dozlatova usmažené králičí řízky, pěkně dopečené v troubě. Díky podmáslí je maso krásně šťavnaté a křehké a taky ztratí případný králičí odér, který každému nevoní.


Ingredience:
králičí zadní a přední běháky, hřbet
100 mlpodmáslí
1 lžícistudeného másla
sádlo na smažení
hladká mouka
strouhanka
vejce
sůl

Postup:

1. Králičí maso naporcujeme na menší kousky, uložíme do uzavíratelné nádoby a zalejeme podmáslím, pořádně je všechny v podmáslí obalíme a necháme 24 hodim marinovat
2. Maso otřeme papírovou utěrou a osolíme
3. Obalíme v klasickém trojobalu; v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance
4. Do pánve dáme sádlo a maso z obou stran zprudka osmažíme
5. Přendáme do pekáčku, přiklopíme a v troubě na 180 °C pečeme 50 minut, pak odklopíme, přidáme vločky másla a necháme dojít na barvu cca 15 minut.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy