REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené kapří kousky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kapří filety nakrájené na delší proužky, marinované, obalené v těstíčku a nakonec usmažené dozlatova.


Ingredience:
2 kscelé filety i s kůží z kapra
1 lžícesladké papriky
100 ghladké mouky
60 gsolamylu
olej na smažení
Na marinádu:
2 lžičkymletého zázvoru
2 lžičkymletého kmínu
2 lžičkysoli
1 lžičkamleté sladké papriky
2-3 lžícevody
40 gsójové omáčky
4 ksstroužky česneku

Postup:

1. Připravíme si marinádu smícháním oleje a vody s kořením a také prolisovaným česnekem
2. Kapří filety nakrájíme příčně na hranolky a naložíme je do marinády, promícháme a necháme pár hodin naložené
3. Promícháme spolu hladkou mouku, solamyl a mletou papriku, v této směsi obalíme od marinády okapané rybí hranolky
4. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy