Plátky rajčat obalené v těstíčku, usmažené dozlatova.
Ingredience:
600 g | rajčat |
150 g | hladké mouky |
100g | tvrdého sýra |
100 ml | bílého vína |
4 ks | vajec |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Masitější rajčata omyjeme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky, osolíme a opepříme
2. Do hladké mouky vmícháme na jemno nastrouhaný sýr, zalijeme bílým vínem, do kterého jsme rozšlehali žloutky a vymícháme polotuhé těstíčko
3. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
4. V těstíčku namočíme připravené plátky a smažíme po obou stranách v rozehřátém oleji dozlatova.
Při podávání můžeme potřít hořčicí, tatarskou omáčkou nebo kečupem.