REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená mrkev

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Do poloměkka povařené mrkve, pak nakrájené podélně na plátky, obalené v trojobalu a smažené ze všech stran, na rozpáleném oleji, hezky dozlatova.


Ingredience:
8 ksstředně velkých mrkví
2 ksvajec
150 gstrouhanky
5 lžichladké mouky
olej na smažení
petrželka
sůl

Postup:

1. Mrkve si oloupeme, odkrojíme konce a uvaříme v osolené vodě do poloměkka
2. Pak mrkve nakrájíme podélně na plátky a obalujeme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a strouhance
3. Obalenou mrkev smažíme na rozehřátém oleji hezky ze všech stran dozlatova
4. Smaženou mrkev servírujeme posypanou nasekanou petrželkou například s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy