REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slepované oříškové kaštánky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kaštánky z másla, mouky, cukru, ořechů, žloutků, citronové kůry a skořice, po upečení slepené marmeládou, potřené čokoládovou polevou a posypané oříšky.


Ingredience:
300 gmletých vlašských ořechů
rybízová marmeláda
Na těsto:
150 gmoučkového cukru
150 ghladké mouky
150 gmásla
2 ksžloutků
špetka skořice
citronová kůra
Na polevu:
100 gčokolády na vaření
80 gmásla

Postup:

1. Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme moučkový cukr, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, špetku mleté skořice a promícháme
2. Pak přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, žloutky a vypracujeme těsto, do kterého vmícháme polovinu na jemno mletých vlašských ořechů
3. Z těsta dlaněmi vytvoříme malé kuličky (v průměru asi jako dvoukoruna) a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do trouby a pečeme při 165 °C asi 8-10 minut (při pečení kuličky popraskají a trochu se zploští)
4. Necháme zchladnout, pak po dvou slepíme rybízovou marmeládou a horní stranu potřeme čokoládovou polevou a posypeme zbylými ořechy.

Příprava čokoládové polevy:
Čokoládu nalámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy