Kaštánky z másla, mouky, cukru, ořechů, žloutků, citronové kůry a skořice, po upečení slepené marmeládou, potřené čokoládovou polevou a posypané oříšky.
Ingredience:
300 g | mletých vlašských ořechů |
rybízová marmeláda | |
Na těsto: | |
150 g | moučkového cukru |
150 g | hladké mouky |
150 g | másla |
2 ks | žloutků |
špetka skořice | |
citronová kůra | |
Na polevu: | |
100 g | čokolády na vaření |
80 g | másla |
Postup:
1. Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme moučkový cukr, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, špetku mleté skořice a promícháme
2. Pak přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, žloutky a vypracujeme těsto, do kterého vmícháme polovinu na jemno mletých vlašských ořechů
3. Z těsta dlaněmi vytvoříme malé kuličky (v průměru asi jako dvoukoruna) a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do trouby a pečeme při 165 °C asi 8-10 minut (při pečení kuličky popraskají a trochu se zploští)
4. Necháme zchladnout, pak po dvou slepíme rybízovou marmeládou a horní stranu potřeme čokoládovou polevou a posypeme zbylými ořechy.
Příprava čokoládové polevy:
Čokoládu nalámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.