REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaný závin plněný klobáskou, slaninou a zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z listového těsta upečený závin plněný vymačkaným ochuceným sterilovaným zelím, anglickou slaninou a klobáskou.


Ingredience:
1 balení (400 g)listového těsta
1 sklenice (640 g)bílého sterilovaného zelí
200 gplátků anglické slaniny
3 ksklobásky
nastrouhaný tvrdý sýr na ozdobu
hladká mouka na podsypání
vejce na pomašlování těsta
koření vegeta

Postup:

1. Na pomoučeném vále vyválíme listové těsto na tenkou placku, rozložíme plátky slaniny
2. Zelí vymačkáme a zbavíme vody, dochutíme vegetou, rozložíme na slaninu
3. Klobásky oloupeme a za sebou poklademe do vláčku, plát těsta zavineme do tvaru závinu
4. Opatrně přendáme na plech vyložený papírem na pečení a pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme nastrouhaným sýrem
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy