Z listového těsta upečený závin plněný vymačkaným ochuceným sterilovaným zelím, anglickou slaninou a klobáskou.
Ingredience:
1 balení (400 g) | listového těsta |
1 sklenice (640 g) | bílého sterilovaného zelí |
200 g | plátků anglické slaniny |
3 ks | klobásky |
nastrouhaný tvrdý sýr na ozdobu | |
hladká mouka na podsypání | |
vejce na pomašlování těsta | |
koření vegeta |
Postup:
1. Na pomoučeném vále vyválíme listové těsto na tenkou placku, rozložíme plátky slaniny
2. Zelí vymačkáme a zbavíme vody, dochutíme vegetou, rozložíme na slaninu
3. Klobásky oloupeme a za sebou poklademe do vláčku, plát těsta zavineme do tvaru závinu
4. Opatrně přendáme na plech vyložený papírem na pečení a pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme nastrouhaným sýrem
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut.