REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaný dort s cibulovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyválené těsto upravené v dortové formě, vylité cibulovou náplní, upečené v troubě.


Ingredience:
250 ghladké mouky
125 gmásla
1/2 dlvody
sůl
Na nádivku:
750 gcibule
100 gmásla
70 gslaniny
2 ksvejce
1 dlsmetany
1 dlvody
strouhaný muškátový oříšek
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Z mouky, másla, vody a soli připravíme těsto, které necháme odpočinout
2. Příprava nádivky; oloupanou cibuli nasekáme, vsypeme do 1 dl vařící vody a vaříme tak dlouho, až se voda odpaří
3. Osolíme, okořeníme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem
4. Do prochladlé cibule vmícháme máslo, smetanu a rozšlehaná vejce, tuto směs za stálého míchání povaříme na velmi mírném ohni, pak ji odstavíme a necháme prochladnout
5. Těsto vyválíme na 4 mm silnou placku a srovnáme ji do dortové formy
6. Do formy na těsto navrstvíme cibulovou náplň, povrch ozdobíme kostičkami slaniny
7. Pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy