REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slanečková marináda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marináda z oleje, vyluhovaného mlíčí ze slanečků a zeleniny.


Ingredience:
Rozpis na 1 kg:
500 gmlíčí ze slanečků
160 gcibule
150 goleje
120 gmrkve
100 gceleru
50 gmléka
50 gmléka na máčení
40 gocta
20 ghořčice

Postup:

1. Očištěné mlíčí ze slanečků vypereme ve studené tekoucí vodě a dáme do studeného syrového mléka, ve kterém je necháme nejméně 24 hodin v chladu máčet, aby se vyluhovala přebytečná sůl (mléko, v případě potřeby můžeme rozředit studenou vodou, aby mlíčí bylo zcela potopeno)
2. Po této době mlíčí z mléka vyjmeme, utřeme na jemnou kaši
3. Do kaše pak za stálého míchání vléváme ocet, olej, mléko
4. Jako vložku přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájenou vařenou zeleninu a hořčici
5. Do takto připravené slanečkové marinády vkládáme porce ryb (vařené nebo kyselé sledě apod.) a necháme proležet v chladu po dobu nejméně 12 hodin.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy