REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaná bramborová bábovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

I když podobou připomíná klasickou sladkou bábovku, uvnitř této se však skrývá mleté maso a další slané ingredience.


Ingredience:
Rozpis cca pro 6 osob:
1 kgbrambor
500 gmletého vepřového a hovezího masa
3 lžícepolohrubé mouky
3 lžícedětské krupičky
1 lžícemásla
1/4 lžičkyčerného pepře
1 ksstarší housky
1 kscibule
1 ksvejce
trochu mléka
voda
olej
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak je scedíme a necháme důkladně okapat, mírně vychladlé nastrouháme na jemném struhadle
2. K bramborám přidáme mouku, rozšlehané vejce a zpracujeme do kypré hmoty
3. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno a krátce ji osmahneme na lžíci másla
4. Maso v míse promícháme s vyždímanou houskou (chvíli máčenou, nakrájenou na kostičky, v troše mléka), ochutíme solí a pepřem, nakonec přimícháme orestovanou cibulku
5. Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme krupičkou, pak ji do 1/
3 naplníme bramborovou hmotou a to dno i stěny, střed formy vyplníme masovou směsí a vrch (spodek) přikryjeme zbylým bramborovým těstem
6. V troubě vyhřáté na 170-180 °C slanou bobovku pečeme asi 50 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy