REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaná bramborová buchta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaná buchta z kynutého bramborového těsta upečená dorůžova, obohacená salámem.


Ingredience:
150 gkrájeného trvanlivého salámu (Herkules nebo Katalánský)
sádlo na vymazání pekáčku
Na těsto:
700 ghrubé mouky
1 kostkadroždí
2 lžičkysoli
5 lžicoleje
1 lžícemajoránky
8 kssyrových brambor
3 ksstroužků česneku
2 ksvajec
1 lmléka

Postup:

1. Do vlažného mléka rozkvedláme vejce, rozdrobíme droždí, vmícháme prosátou hrubou mouku, sůl a necháme 20 minut v teple kynout
2. Pak do vykynutého těsta zamícháme nastrouhané brambory, oloupané prolisované stroužky česneku, olej a majoránku
3. Pekáč vymažeme sádlem, po celé ploše vyložíme plátky salámu, nalijeme na ně bramborové těsto, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 40 minut, dokud buchta na povrchu pěkně nezrůžoví.

Doporučení:

Salám můžeme nahradit anglickou slaninou nebo na kostky nakrájeným uzeným masem, které zapracujeme přímo do těsta.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy