REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sicilský lilkový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný koláč z opečených lilků, pomletého masa a nastrouhaného sýra, upečený v troubě dozlatova.


Ingredience:
4 kslilky
4 ksplátky vařeného nebo dušeného masa
2 ksvejce
5 lžictvrdého strouhaného sýra
4 lžícestrouhaného eidamu
rajčatový kečuo
olej na opékání
sůl

Postup:

1. Lilky oloupeme a rozkrojíme na dlouhé podélné řezy, opečeme je na oleji dozlatova, pak je osolíme
2. Zbylé vařené maso z polévky nebo dušené maso vepřové či hovězí pomeleme
3. Na dno zapékací misky rozprostřeme opečené lilky i s tukem a přidáme rozemleté maso, které ještě pokapeme kečupem
4. Vše posypeme 5 lžícemi nastrouhaného sýra (máme-li více surovin, můžeme vrstvy střídat)
5. Vejce rozšleháme, vmícháme do nich nastrouhaný sýr a nalijeme na ostatní ingredience
6. V troubě vyhřáté na 200 °C upečeme koláč dozlatova.

Doporučení:

Koláč podáváme horký!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy