REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sendviče s ředkvičkovým máslem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Celozrnný chleba potřený ředkvičkovým máslem, pokladený polníčkem, plátky rajčat a posypaný strouhanou mrkví.


Ingredience:
10 ksmenších plátků celozrnného chleba
3 ksrajčat
2 ksmrkve
2 hrstipolníčku
Na ředkvičkové máslo:
150 gžervé nebo lučiny
150 gmásla
1 kssvazku ředkviček
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Ředkvičky důkladně očistíme, nastrouháme na jemno, lehce osolíme a necháme 15 minut stát, aby pustily vodu
2. Změklé máslo utřeme se žervé nebo lučinou, solí a mletým pepřem dohladka, aby nezůstaly žádné hrudky
3. Vodu z ředkviček slijeme a přimícháme do máslové směsi
4. Celozrnné chleby potřeme připraveným ředkvičkovým máslem, navrch rozdělíme listy polníčku, plátky rajčat a posypeme očištěnými na hrubo nastrouhanými mrkvemi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy