Celozrnný chleba potřený ředkvičkovým máslem, pokladený polníčkem, plátky rajčat a posypaný strouhanou mrkví.
Ingredience:
10 ks | menších plátků celozrnného chleba |
3 ks | rajčat |
2 ks | mrkve |
2 hrsti | polníčku |
Na ředkvičkové máslo: | |
150 g | žervé nebo lučiny |
150 g | másla |
1 ks | svazku ředkviček |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Ředkvičky důkladně očistíme, nastrouháme na jemno, lehce osolíme a necháme 15 minut stát, aby pustily vodu
2. Změklé máslo utřeme se žervé nebo lučinou, solí a mletým pepřem dohladka, aby nezůstaly žádné hrudky
3. Vodu z ředkviček slijeme a přimícháme do máslové směsi
4. Celozrnné chleby potřeme připraveným ředkvičkovým máslem, navrch rozdělíme listy polníčku, plátky rajčat a posypeme očištěnými na hrubo nastrouhanými mrkvemi.