REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Selský švestkový koláč s vločkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč upečený v dortové (koláčové) formě o průměru 28 cm, se švestkovou náplní, ozdobený opraženími ovesnými vločkami a nasekanými ořechy.


Ingredience:
Na těsto:
220 gpolohrubé mouky
100 gměkkého tvarohu
80 gmedu
1 sáčekvanilkového cukru
1/2 sáčkukypřícího prášku
2 lžíceoleje
1 ksvejce
Na náplň:
500 gšvestek
100 gvlašských ořechů
80 govesných vloček
50 gmedu
40 gmásla
1/2 lžičkymleté skořice

Postup:

1. Měkký tvaroh utřeme s medem, olejem, vejcem a vanilkovým cukrem, přidáme mouku promíchanou s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem, vypracujeme pevné těsto, které necháme 60 minut v chladu odležet
2. Na rozpuštěném másle opražíme ovesné vločky, přidáme polovinu nasekaných vlašských ořechů a necháme vychladnout, do vychladlé směsi vmícháme med se skořicí
3. Švestky opláchneme, vypeckujeme z nich a nakrájíme na čtvrtky
4. Odleželé těsto rozválíme na kulatý plát (průměr asi 30 cm) a vyložíme jím kulatou formu o průměru 28 cm, vytvoříme okraj vysoký 2 cm
5. Na těsto rozložíme náplň z ovesných vloček a na ni poklademe čtvrtky švestek, povrch posypeme zbylými nasekanými ořechy
6. Formu dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 45 minut, po upečení necháme koláč vychladnout ve formě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy