REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sekaná z cejna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené maso cejna pomleté a smíchané s dalšími ingrediencemi, upečené v troubě.


Ingredience:
600 gcejna
150 gmásla
80 goleje
50 gstrouhanky
50 gkrupice
3 ksvejce
hrubá mouka
mletý zázvor
pepř
sůl

Postup:

1. Rybu zbavíme kůže, osolíme a podusíme na másle
2. Maso vykostíme, umeleme a přidáme vejce, krupici a strouhanku
3. Směs osolíme a dochutíme pepřem a zázvorem
4. Máslo rozpustíme a přidáme k ostatním ingrediencím, z hmoty vytvarujeme šišku, obalíme ji v hrubé mouce a dáme na plech s olejem
5. V troubě vyhřáté na 190 °C pečeme 20-25 minut.

Poznámka:

Více o cejnovi velkém najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Cejn velký.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy