REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Seitan steak

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z kuchařky “A co teda jíš?” od autorky Lindy Müllerové. Jedná se o vyzkoušený vegetariánský recept připravený ze seitanu natural a dalších surovin. Recept je inspirovaný argentinskou kuchyní.


Ingredience:
Na 2 až 3 porce:
250gseitanu natural
Na chimichuri:
1 hrsthladkolisté petržele
2-3 ksstroužky česneku
1 ksmalá šalotka
3 lžíceolivového oleje+na smažení
1 lžícejablečného octa
1 lžícesójové omáčky
1 lžičkaagávového sirupu
1/2 lžičkysušeného oregana
několik lístků čerstvého koriandru
šťáva z poloviny limetky
kajenský pepř dle odvahy
pepř
sůl
Na hranolky
500 gbrambor
1-2 lžíceolivového oleje
1 lžícejablečného octa
1 lžičkakajenského pepře
1/2 lžičkysoli

Postup:
  1. Petržel nasypeme do mixéru a zakápneme olejem, octem a limetkovou šťávou, spolu s koriandrem, oreganem, česnekem a šalotkou ji následně rozmixujeme dohladka, vzniklé chimichurri nakonec dochutíme solí a pepřem
  2. Dvě lžíce chimichurri dáme stranou (budeme je potřebovat k servírování) a do zbytku směsi přidáme sójovou omáčku, sirup a kajenský pepř
  3. Vzniklou marinádu přelijeme do igelitového sáčku, do kterého hodíme celý seitan, pytlík zavážeme gumičkou, rukama ho pěkně promasírujeme a uložíme alespoň na 1 hodinu do lednice (samozřejmě, čím déle se bude seitan rochnit, tím lépe)
  4. Neoloupané brambory omyjeme a nakrájíme na centimetrové hranolky, které omatláme směsí oleke, octa, kajenského pepře a soli
  5. Brambory pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova
  6. Marinovaný seitan hodíme na gril či pánev se lžící oleje a opečeme ze všech stran dohněda
  7. Hotový steak rozkrájíme na plátky, pokapeme extra dávkou chimichurri a zbaštíme se seperkřupavými hranolky.
Poznámka:

Recept k článku: A co teda jíš? Nepřehlédněte vydání nové kuchařky!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Rakytník, ostružina, borůvka nebo arónie? Zdravím nabušené domácí shruby a limonády podle barmana Tomáše Kubíčka!

Naboostujte svou imunitu s úžasnými plody. Vyrobte si doma skvělé shruby a pijte pravidelně zdraví prospěšné limonády z darů přírody. Výroba shrubů je velmi jednoduchá, tak neváhejte a s chutí do toho. Recepty pro Vás připravil barman Tomáš Kubíček, který mimo své barmanské vášně přemýšlí i o zdravém způsobu života.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Experimentujte s moštem, dodá pokrmu šmrnc!

Pokud toužíte žít co nejvíce v souladu s přírodou, jednou z nejprostších cest je dopřávat si sezónní potraviny. A tou je v tuto chvíli bezpochyby jablečný mošt. Málokoho ovšem napadne použít ho do nějakého pokrmu. Přitom mu dodá jedinečnou chuť. Využití najde nejen nasladko, ale i naslano, třeba v kombinaci s masem. Mošty můžeme pořídit i v kvalitě bio, stejně tak jako další suroviny, které jsou součástí našich receptů. S výběrem mohou pomoci také značky kvality (např. „Biozebra“ nebo „Biolist“, Klasa, Regionální potravina). Možná vám dokonce šťáva z jablek v jídle zachutná natolik, že ji začnete přidávat naprosto kamkoliv.

číst dále ...

Vaše oblíbené zeleninové pokrmy v netradičním podání

Horké letní dny přímo vybízejí k tomu, abyste ve svém jídelníčku využili maximum z toho, co nám příroda právě nabízí. V žádném jiném ročním období nemáme takový výběr čerstvé zeleniny. Přidáním masa navíc získáte plnohodnotný hlavní chod. Co takhle vyzkoušet nové a překvapivé varianty oblíbených receptů, jako je odlehčená verze Caesar salátu nebo kuskus připravený jako řecký salát?

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy