REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Seitan steak

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z kuchařky „A co teda jíš?“ od autorky Lindy Müllerové. Jedná se o vyzkoušený vegetariánský recept připravený ze seitanu natural a dalších surovin. Recept je inspirovaný argentinskou kuchyní.


Ingredience:
Na 2 až 3 porce:
250gseitanu natural
Na chimichuri:
1 hrsthladkolisté petržele
2-3 ksstroužky česneku
1 ksmalá šalotka
3 lžíceolivového oleje+na smažení
1 lžícejablečného octa
1 lžícesójové omáčky
1 lžičkaagávového sirupu
1/2 lžičkysušeného oregana
několik lístků čerstvého koriandru
šťáva z poloviny limetky
kajenský pepř dle odvahy
pepř
sůl
Na hranolky
500 gbrambor
1-2 lžíceolivového oleje
1 lžícejablečného octa
1 lžičkakajenského pepře
1/2 lžičkysoli

Postup:
  1. Petržel nasypeme do mixéru a zakápneme olejem, octem a limetkovou šťávou, spolu s koriandrem, oreganem, česnekem a šalotkou ji následně rozmixujeme dohladka, vzniklé chimichurri nakonec dochutíme solí a pepřem
  2. Dvě lžíce chimichurri dáme stranou (budeme je potřebovat k servírování) a do zbytku směsi přidáme sójovou omáčku, sirup a kajenský pepř
  3. Vzniklou marinádu přelijeme do igelitového sáčku, do kterého hodíme celý seitan, pytlík zavážeme gumičkou, rukama ho pěkně promasírujeme a uložíme alespoň na 1 hodinu do lednice (samozřejmě, čím déle se bude seitan rochnit, tím lépe)
  4. Neoloupané brambory omyjeme a nakrájíme na centimetrové hranolky, které omatláme směsí oleke, octa, kajenského pepře a soli
  5. Brambory pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova
  6. Marinovaný seitan hodíme na gril či pánev se lžící oleje a opečeme ze všech stran dohněda
  7. Hotový steak rozkrájíme na plátky, pokapeme extra dávkou chimichurri a zbaštíme se seperkřupavými hranolky.
Poznámka:

Recept k článku: A co teda jíš? Nepřehlédněte vydání nové kuchařky!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy