REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sardinková pomazánka s vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomazánka připravená z konzervy sardinek v oleji, uvařených vajec, cibule, másla, worcestrové omáčky, citrónové šťávy a soli.


Ingredience:
4 ksvajec
1 kskonzervy sardinek v oleji (cca 125 g)
1 ksmalé cibule
120 gmásla
worcestrová omáčka
citrónová šťáva
sůl

Postup:

1. Vejce si uvaříme na tvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky
2. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na malé kostičky
3. Otevřeme konzervu sardinek, sardinky vyjmeme a rozmačkáme vidličkou, olej si dáme stranou
4. Poté si máslo utřeme do pěny, přidáme rozmačkané sardinky a za postupného přikapávání oleje ze sardinek důkladně promícháme
5. Pak do pomazánky vmícháme nakrájené vejce, cibuli a dochutíme worcestrovou omáčkou, citrónovou šťávou a solí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy