REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sardelové špičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špičky z mletého masa, sardelek, vajec, strouhanky, housky a kaparů, spolu s paprikami na grilu grilované.


Ingredience:
400 gmíchaného mletého masa
10 kssardelek
6 kszelených paprik
2 ksvajec
1 kshousky
1 ksmenší skleničky kaparů
3 lžíceoleje
3 lžícestrouhanky
1/2 lžičkysoli

Postup:

1. Sardelky rychle opláchneme studenou vodou, necháme odkapat a nakrájíme na menší kousky
2. Papriky rozpůlíme, očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky
3. Do mísy dáme mleté maso, přidáme sardelové kostky, rozklepnutá vejce, ve vodě namočenou vymačkanou housku, kapary, sůl a vše zpracujeme na vláčnou masovou směs, která by měla být poněkud tužší než při přípravě normálních karbanátků a proto přidáme tolik strouhanky, až získáme směs požadovaných vlastností, poté namočenými dlaněmi vytvarujeme z připravené směsi válečky dlouhé asi 4 cm
5. Potom masové válečky i nakrájenou papriku potřeme olejem a společně grilujeme nad středním žárem grilu s dřevěným uhlím za stálého otáčení a dalšího potírání olejem 5 minut.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým chlebem a míchaným salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy