Salát ze strouhané bílé ředkve, křenu, kerblíku, cukru, citronové šťávy a zakysané smetany, servírovaný s plátky uzeného lososa.
Ingredience:
500 g | bílé ředkve |
400 g | uzeného lososa |
200 g | zakysané smetany |
1 lžíce | strouhaného křenu |
1 lžíce | citronové šťávy |
1 lžíce | cukru |
1/2 ks | svazku kerblíku |
kapary na ozdobení | |
dílky citronu na ozdobení | |
sůl |
Postup:
1. Do mísy dáme oloupanou, na hrubo nastrouhanou ředkev, osolíme, promícháme a necháme vypotit, pak slijeme přebytečnou tekutinu, popřípadě ředkev vymačkáme
2. Přidáme omyté lístky kerblíku nasekané na jemno, ochutíme cukrem i citronovou šťávou, vmícháme na jemno nastrouhaný křen, zakysanou smetanu a v chladu necháme rozležet
3. Plátky uzeného lososa rozdělíme na talíře, přidáme salát z ředkve, ozdobíme kapary i dílky citronu a podáváme s čerstvým pečivem.