REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z ředkve s uzeným lososem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát ze strouhané bílé ředkve, křenu, kerblíku, cukru, citronové šťávy a zakysané smetany, servírovaný s plátky uzeného lososa.


Ingredience:
500 gbílé ředkve
400 guzeného lososa
200 gzakysané smetany
1 lžícestrouhaného křenu
1 lžícecitronové šťávy
1 lžícecukru
1/2 kssvazku kerblíku
kapary na ozdobení
dílky citronu na ozdobení
sůl

Postup:

1. Do mísy dáme oloupanou, na hrubo nastrouhanou ředkev, osolíme, promícháme a necháme vypotit, pak slijeme přebytečnou tekutinu, popřípadě ředkev vymačkáme
2. Přidáme omyté lístky kerblíku nasekané na jemno, ochutíme cukrem i citronovou šťávou, vmícháme na jemno nastrouhaný křen, zakysanou smetanu a v chladu necháme rozležet
3. Plátky uzeného lososa rozdělíme na talíře, přidáme salát z ředkve, ozdobíme kapary i dílky citronu a podáváme s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy