REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z polníčku se slaninou a toastem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lity polníčku zalité zálivkou, zdobené osmaženou slaninou a kostičkami opečeného toastového chleba.


Ingredience:
200 glistů polníčku
200 ganglické slaniny
3 lžíceořechového oleje
2 lžíce vinného octa
1 lžícecitrónové šťávy
1 lžícemásla
1 lžíceoleje
2 ksplátky toastového chleba
mletý černý pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Na nudličky nakrájenou slaninu rozškvaříme na rozehřátém oleji, pak ji vyjmeme z pánve
2. Vyškvařený tuk rozředíme vinným oc­tem a tekutinu slijeme do misky
3. Přidáme citrónovou šťávu, sůl, pepř, cukr a 2 lžíce vody, zamícháme
4. Nakonec do zálivky zašleháme ořechový olej
5. Toastový chléb zbavíme kůrky a na­krájíme na kostičky, opečeme ho na rozehřá­tém másle
6. Polníček očistíme a několikrát omyjeme v míse s vodou, listy vyjmeme a necháme důkladně okapat
7. Připravený polníček zalijeme zálivkou a posypeme slaninou a opečeným chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy