Lity polníčku zalité zálivkou, zdobené osmaženou slaninou a kostičkami opečeného toastového chleba.
Ingredience:
200 g | listů polníčku |
200 g | anglické slaniny |
3 lžíce | ořechového oleje |
2 lžíce | vinného octa |
1 lžíce | citrónové šťávy |
1 lžíce | másla |
1 lžíce | oleje |
2 ks | plátky toastového chleba |
mletý černý pepř | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Na nudličky nakrájenou slaninu rozškvaříme na rozehřátém oleji, pak ji vyjmeme z pánve
2. Vyškvařený tuk rozředíme vinným octem a tekutinu slijeme do misky
3. Přidáme citrónovou šťávu, sůl, pepř, cukr a 2 lžíce vody, zamícháme
4. Nakonec do zálivky zašleháme ořechový olej
5. Toastový chléb zbavíme kůrky a nakrájíme na kostičky, opečeme ho na rozehřátém másle
6. Polníček očistíme a několikrát omyjeme v míse s vodou, listy vyjmeme a necháme důkladně okapat
7. Připravený polníček zalijeme zálivkou a posypeme slaninou a opečeným chlebem.