Na venkovním grilu opečené masité barevné papriky, oloupané, nakrájené na proužky a smíchané s bylinkami a olivovým olejem. Recept dle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.
Ingredience:
4 ks | velké masité papriky (2 ks červené, 2 ks žluté) |
70 ml | extra panenského olivového oleje |
1 lžička | citrónové šťávy |
1 menší hrst | lístků bazalky |
1 menší hrst | máty |
špetka mořské soli |
Postup:
1. Čistý rošt dobře rozpáleného grilu potřeme olejem, položíme na něj celé papriky a 3-6 minut je po obou stranách opékáme lehce do černa
2. Načernalé papriky sundáme z grilu a zavážeme je do igelitového sáčku, nechte je v něm asi 5 minut zapařit
3. Spařené a vystydlé papriky oloupeme, zbavíme jadřinců a pak je nakrájíme na nudličky
4. Nasypejte je do misky, zalijeme olivovým olejem a citrónovou šťávou, přidáme natrhané (nasekané) bylinky
5. Salát dle chuti osolíme, promícháme a necháme v lednici uležet.