REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z čerstvé zeleniny s domácím balkánským sýrem OSSEGG a dresingem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept připravil a dobrou chuť Vám přeje Lukáš Holý, šéfkuchař pivovarské restaurace OSSEGG.


Ingredience:
Suroviny na balkánksý sýr OSSEGG:
250 gtvrdého kvalitního tvarohu
35 gsoli
1 lvody
nasekané čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, oregano)
Suroviny na salát:
2 kspaprika zelená
2 ksrajčat zralých
1 kssalátová okurka
1 ksmenší červené cibule
150 gbalkánský sýr OSSEGG
plochá petržel na posypání
Na salátovou zálivku:
30 gcukru
50 mlolivový olej
25 mlvinný ocet
trochu pepře
špetku soli

Postup:
  1. Vyrobíme sýr; tvaroh dáme do uzavíratelné misky a zalijeme litrem předem převařené a vychlazené vody ve které jsme pečlivě rozmíchali sůl a bylinky. Necháme v chladu uležet minimálně 7 dní.
  2. Připravíme dresing; olivový olej, vinný ocet, cukr, špetku soli a trochu pepře dejte do misky a metličkou vymíchejte v hladkou emulzi.
  3. A jdeme na salát; nakrájejte červenou cibuli na tenké měsíčky a promačkejte je v ruce ve velké míse s troškou soli. Nakrájejte rajčata a okurky na kostky, přidejte k cibuli. Opečte papriky (například na grilu nebo na suché pánvi), z papriky oloupejte slupku, nakrájejte na čtverečky a přidejte do salátu. Salát zamíchejte, dosolte dle chuti
  4. Nyní salát zalijte dresinkem. Sýr položte na salát, popřípadě rozdrobte a zakápněte olivovým olejem, posypte nasekanou petrželkou, ozdobte lístky salátu frizé a nakrájenou čerstvou červenou cibulkou.
Doporučení:

TIP sládka Filipa Žaby, párování s pivem RUTHARD 11 – Svrchně kvašené pivo, spadající do kategorie American Red Ale. Má rubínově červenou barvu. Použité chmely Pacifica a Mosaic, dávají pivu výraznou vůni, ve které najdete tropické ovoce, a to limetu a broskev. Má nižší říz a střední plnost, v chuti objevíte tóny citrusů, především pomeranče. Doznívání je delší a příjemně hořké.

Poznámka:

OSSEGG pivovarská restaurace, Římská 45, Praha – Vinohrady. Více info na www.praha.ossegg.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Radečkovy párky plné vitamínů aneb Dětská chuťovka 2020 zná své vítěze

Radečkovy párky aneb chutná a výživná svačinka pro každého školáka! Párečky patří mezi oblíbené pochoutky jak dětí, tak i dospělých. Uzeniny Příbram tak přichází s novinkou v podobě Radečkových párků, které jsou díky svému složení plnohodnotnou svačinkou pro každý den! Obsahují 85 % kuřecího a vepřového masa a nálož vitamínů a vysokého podílu vápníku. Vysokou kvalitu stvrzuje také ocenění Dětská chuťovka. 

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Poznejte benefity luštěnin s novým e-bookem plným lahodných receptů

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.

číst dále ...

Duben nabízí sezónní chutě. Zkuste tyto recepty

Dubnové recepty s sebou přinášejí zásadní otázku: má se ještě pokračovat v lehké jarní očistě? Odpověď je jednoduchá. Dopřávejte si to, po čem zrovna zatoužíte. My vám dodáme drobnou inspiraci a připomeneme suroviny, které jsou sezónní a mohou dělat dobře také vašemu trávení. V následujících receptech jsou ovšem stěžejní vybrané ingredience. Jestliže jsou kvalitní, což poznáte mj. podle značek kvality (Klasa, Regionální potravina, Bio apod.), bude vám více chutnat. Vyzkoušejte s námi polévku ze zeleného chřestu, pečené ředkvičky s mátou a tymiánem, smaženku s uzeným kachním prsem a žemlovku z mazance.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy