REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z brambor s rukolou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky brambor smíchané s listy rukoly, kolečky orestované klobásky a proužků papriky, mladé cibulky … ochucené zálivkou z dijonské hořčice, láku z cibulek, oleje, pepře a soli.


Ingredience:
500 gbrambor
1 ksvětší kvalitní klobásky
1 kspapriky
1 hrstlistů rukoly
zavařené mladé cibulky
francouzská hořčice Dijone
pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout, pak je oloupeme a nakrájíme na kostičky
2. Klobásu na krájíme na kolečka, papriku zbavenou jadřince na proužky a společně opečeme na pánvi
3. Slijeme omastek a klobásu z paprikou promícháme s brambory, přidáme mladé zavařené cibulky a posekanou rukolu
4. Přelijeme zálivkou, kterou připravíme z několika lžic láku z cibulek, lžíce francouzské hořčice, lžíce oleje a špetky pepře
5. Necháme vychladit a podáváme samotné nebo s pečivem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy