REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát s grilovaným kozím sýrem halloumi a mátou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Halloumi patří mezi tučné sýry, přesto se při tepelné úpravě neroztéká. Výborně se tedy hodí na grilování, protože Vám neproteče mřížkou grilu. Vyzkoušejte například tento obědový salát servírovaný právě s grilovaným kozím sýrem Bon Lait.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
2 baleníBon Lait kozí sýr na gril
1 plechovkacizrny
2 kssalátová srdíčka
1 kssalátová okurka
1 ksmalá červená cibule
1/2 kssalátu Lollo Rosso
1 hrstoliv kalamata bez pecky
1 hrstmátových lístků
Směs koření:
2 lžíceextra panenského olivového oleje
1 lžičkamletého římského kmínu
1/2 lžičkysušeného česneku
1/2 lžičkypapriky
špetka bílého pepře
Zálivka:
5 lžicextra panenského olivového oleje
2 lžícečerveného vinného octa
1 lžícecitronové šťávy
čerstvě mletý pepř
mořská sůl

Postup:
  1. Nejprve si rozehřejeme troubu na 180 °C a připravíme si koření na cizrnu.
  2. V misce smícháme koření s olivovým olejem a vsypeme do ní slitou cizrnu, kterou promícháme. Cizrnu rozložíme na plech s pečícím papírem a dáme do rozehřáté trouby na zhruba 30 minut, dokud nebude na povrchu křupavá.
  3. Samotný salát si připravíme tak, že překrájíme omyté a osušené saláty, rozprostřeme na servírovací talíř či mísu společně s kolečky okurky, lístky máty, olivami a velmi tenkými půlkolečky červené cibule.
  4. Ingredience na zálivku smícháme a dvěma třetinami pokapeme salát. V posledních pár minutách pečení cizrny si připravte kozí halloumi na grilu, v kontaktním grilu nebo na pánvi a nechte trochu zchladnout.
  5. Upečenou cizrnu rovnoměrně vsypejte do salátu, na vrch rozprostřete kousky halloumi a zakapejte zbytkem zálivky.
Doporučení:

Kozí sýr na gril Bon Lait (halloumi) – Správný halloumi sýr při skusu lehce “vrže”. Pochází původně z Kypru, ale setkáte se s ním také v Řecku. Nejčastěji se vyrábí z kozího či ovčího mléka, někdy se zlevňuje kravským. Ten náš je čistě z mléka francouzských sánských koz z naší farmy z Moravy. Více zde: Kozí sýr na gril Bon Lait

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Objevte chuť babího léta s recepty s Regionální potravinou

Podzim už pomalu klepe na dveře. Ještě byste si rádi léto prodloužili a vyhnuli se sychravému počasí? I první podzimní dny se dají zpříjemnit. Co třeba u dobrého jídla? Připravili jsme pro vás lahodné menu, které vás jistě vyléčí z podzimního splínu, a vy si budete užívat babího léta plnými doušky. Do všech pokrmů jsme zařadili ingredience, které se pyšní známkou kvality Regionální potravina, jež každoročně získají jen ti nejlepší v rámci každého ze 13 krajů. Díky tomu můžete mít jistotu, že se jedná o výrobky prvotřídní kvality, které zpracovávají pouze lokální suroviny a mají nezaměnitelnou chuť. Ochutnejte s námi hovězí vývar s libečkovo-petrželkovými nudlemi, konfitovaný květák s makovým olejem, trhané vepřové maso se šťouchaným bramborem a houbami. A na závěr si oslaďte život lahodnými buchtičkami se šodó. Dobrou chuť!

číst dále ...

Rychlé a zdravé svačiny, které dodají energii a zasytí

Každá správná hospodyně se snaží pro své strávníky připravovat jídla nejen chutná, ale zároveň i vydatná a nutričně vyvážená. Proto není divu, že nápady na rychlé a zdravé svačiny dochází a dále už se jen opakují. Nejde totiž jen o to splnit hlavní podmínku – nasytit, ale zároveň připravit takové jídlo, které potěší nejen žaludek, ale i oči. Pamatujete doby, kdy se svačiny ve škole měnily s kamarády a závidělo se těm, kteří měli od maminky s láskou připravený chleba nebo sendvič? Tak teď je můžete dětem, sobě i manželovi nebo partnerovi připravovat také a velmi snadno. Drůbežářský závod Klatovy vám pomůže, jak hlavně nejmenší strávníky kreativně překvapit a zajistit jim pestrý výběr lahodných svačin.

číst dále ...

Pestré ovoce plné vitamínů je konečně tady. Inspirujte se sladkými recepty se švestkami a jablky

S babím létem je neodmyslitelně spjaté voňavé sezónní ovoce v podobě jablek a švestek. S oběma druhy se dá v kuchyni přímo kouzlit a mají široké využití. Navíc je v sušené podobě můžete snadno uchovat až do zimy. A pokud jste při pomyšlení na tyto dobroty dostali chuť na něco sladkého, přinášíme vám hned dva tipy na skvělé ovocné pochoutky.

číst dále ...

Prague Mussel Week: čerstvé slávky a chuť moře obohatí menu pražských restaurací

Stejně jako vloni budou šéfkuchaři pražských restaurací podávat originální pokrmy z čerstvě nalovených slávek. Třetí ročník festivalu Prague Mussel Week proběhne ve dnech 13. až 19. září a nabídne milovníkům jídla jedinečnou příležitost – navštívit nová místa a objevit nové způsoby přípravy mušlí. Novinku letošního ročníku představuje možnost zakoupit čerstvé slávky i v obchodních řetězcích.

číst dále ...

Na co vsadit při přípravě školní svačiny? Vyzkoušejte zdravější alternativy ostřílených klasik

Pro školáky je svačina důležitým palivem, aby jejich tělo, ale i mysl měla dostatek energie, soustředila se a fungovala správně. Není to však snadné připravit vyváženou dobrotu, která by jim chutnala a zároveň byla kvalitní a zdravá. Pokud jste již vyčerpala nápady, co svým dětem dopřát, inspirujte se několika tipy, které z nudné školní svačiny vykouzlí chutný a zdravý zážitek.

číst dále ...

Vynález „smažáku“ měl dostat ženy od plotny do práce

Historie smaženého sýra je plná překvapení. Ještě v první polovině 20. století šlo o luxusní delikatesu podávanou v nejdražších restaurací. Stačilo však pár let a stala se z něj „lidovka“. Jeho popularita byla tak velká, že dlouho byl jediným vegetariánským jídlem na jídelních lístcích. I když tohle prvenství „smažák“ už nemá, stále se drží na špici žebříčku nejoblíbenějších jídel.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy