REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýžový nákyp se šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušená rýže zapečená spolu s nadrobno nakrájenou šunkou, žloutky, strouhaným sýrem a sněhem z vaječných bílků.


Ingredience:
600 gdušené rýže
150 gšunky
100 gnastrouhaného tvrdého sýra
3-4 ksvejce
jemná strouhanka nebo mouka
tuk
sůl

Postup:

1. Dopředu podušenou, vychladlou rýži dáme do misky, přidáme žloutky, nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou šunku, sůl a vše dobře promícháme
2. Nakonec do směsi vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Směsí naplníme zapékací ohnivzdornou misku vymazanou tukem a vysypanou strouhankou nebo moukou
4. V troubě vyhřáté na 200 °C pokrm zapékáme 30-40 minut.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme salát připravený ze syrové zeleniny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy