REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rozpékaná mozzarella s pestem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky mozzarelly a rajčat potřené bazalkovým pestem, v troubě zapečené.


Ingredience:
250 gmozzarelly
4 lžícebazalkové omáčky pesto
8 ksrajčat
olivový olej

Postup:

1. Mozzarellu a omytá rajčata nakrájíme na plátky
2. Mělkou zapékací misku vytřeme trochou olivového oleje a urovnáme do ní střídavě nakrájený sýr s plátky rajčat
3. Na povrch rozdělíme bazalkové pesto, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a zapékáme dokud se mozzarella nerozpustí.
4. Podáváme s rozpečenou bílou vekou nebo čerstvým bílým chlebem.

Doporučení:

Sýr s rajčaty a pestem můžeme také rozložit na uvařené těstoviny a krátce v troubě zapéct.

Poznámka:

Recept na domácí bazalkové pesto najdete zde: Bazalkové pesto.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy