REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlé pikantní fazole s klobáskou a sekanými rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi chvíli povařené konzervované fazole spolu s rajčaty, klobáskou a dalšími dobrotami, ochucené česnekem, jarní cibulkou, mletou paprikou, cukrem a kořením, servírované s pečivem a dobře vychlazeným pivem.


Ingredience:
1 plechovka (400 g)červených fazolí v chilli omáčce
1 plechovka (400 g)bílých fazolí ve slaném nálevu
1 plechovka (400 g)sekaných rajčat
200 gkvalitní klobásy
100 gdobré, například oravské slaniny
4 ksstroužky česneku
3 ksjarní (lahůdkové) cibulky i s natí
1 kscibule
1 lžícemleté sladké papriky
1 lžícesádla
1 lžičkacukru
cayenský pepř podle chuti a odvahy
sůl dle potřeby

Postup:

1. V pánvi rozpálíme sádlo a přidáme na kostičky pokrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět
2. Přidáme na kolečka pokrájenou klobásu a 10 minut restujeme, pak přidáme papriku a promícháme
3. Česnek prolisujeme a přidáme do pánve, stejně tak i sekaná rajčata, cukr a fazole bez nálevů
4. Dochutíme cayenským pepřem dle chuti, případně dosolíme
5. Mírně podlijeme vodou a necháme prohřát
6. V této fázi pokrm dochutíme na kolečka překrájenou naťovou cibulkou
7. Slaninu pokrájíme na nudličky a nasucho opečeme v pánvi, také ji přidáme k fazolím, zamícháme a po chvíli sundáme ze zdroje tepla, nejlépe ihned podáváme s čerstvým pečivem a spláchneme vychlazeným pivkem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy