REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlé pikantní fazole s klobáskou a sekanými rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi chvíli povařené konzervované fazole spolu s rajčaty, klobáskou a dalšími dobrotami, ochucené česnekem, jarní cibulkou, mletou paprikou, cukrem a kořením, servírované s pečivem a dobře vychlazeným pivem.


Ingredience:
1 plechovka (400 g)červených fazolí v chilli omáčce
1 plechovka (400 g)bílých fazolí ve slaném nálevu
1 plechovka (400 g)sekaných rajčat
200 gkvalitní klobásy
100 gdobré, například oravské slaniny
4 ksstroužky česneku
3 ksjarní (lahůdkové) cibulky i s natí
1 kscibule
1 lžícemleté sladké papriky
1 lžícesádla
1 lžičkacukru
cayenský pepř podle chuti a odvahy
sůl dle potřeby

Postup:

1. V pánvi rozpálíme sádlo a přidáme na kostičky pokrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět
2. Přidáme na kolečka pokrájenou klobásu a 10 minut restujeme, pak přidáme papriku a promícháme
3. Česnek prolisujeme a přidáme do pánve, stejně tak i sekaná rajčata, cukr a fazole bez nálevů
4. Dochutíme cayenským pepřem dle chuti, případně dosolíme
5. Mírně podlijeme vodou a necháme prohřát
6. V této fázi pokrm dochutíme na kolečka překrájenou naťovou cibulkou
7. Slaninu pokrájíme na nudličky a nasucho opečeme v pánvi, také ji přidáme k fazolím, zamícháme a po chvíli sundáme ze zdroje tepla, nejlépe ihned podáváme s čerstvým pečivem a spláchneme vychlazeným pivkem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy