REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybízová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčka vhodná k palačinkám, ovocným knedlíkům a dezertům.


Ingredience:
300 gkuliček červeného rybízu
3 lžícekrupicového cukru
1 lžičkaškrobové moučky
1 dlvody
špetka mleté skořice
špetka mletého hřebíčku

Postup:

1. Rybíz opereme a otrháme od stonků
2. Kuličky červeného rybízu rozvaříme s krupicovým cukrem
3. Potom přidáme špetku mleté skořice i mletého hřebíčku, zahustíme škrobovou moučkou smíchanou s vodou a omáčku ještě asi 4 minuty povaříme.

Doporučení:

Rybízovou omáčkou můžeme použít k přelévání palačinek, ovocných knedlíků, koblížků, vanilkové zmrzliny nebo třeba dezertů z tvarohu či čerstvého sýru.

Poznámka:

Omáčku můžeme podávat jak teplou, tak i studenou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy