REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybíz jako brusinky s rumem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

S cukrem povařené kuličky rybízu, ochucené rumem. Používáme například pod maso, hlavně zvěřinu a do gulášů. Skvěle pokrm dochutí.


Ingredience:
1 kgočištěného červeného rybízu
0,5 kgcukru krupice nebo krystalu
1 sáčekvanilínového cukru
1/2 sáčkuskořicového cukru
6 lžicrumu
2 ksrozdrcené hřebíčky
šťáva z jednoho menšího citronu

Postup:

1. Vše kromě rumu dáme do hrnce a přivedeme k varu, vaříme 10 minut, během té doby sbíráme tvořící se pěnu
2. Po odstavení přimícháme rum, ihned plníme do vymytých sklenek, zakápneme povrch rumem, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru
3. Takto necháme zcela vychladnout.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy