Svačinový salát z bílé ryby a zeleniny, spojený tatarkou.
Ingredience:
1 ks | ryby (okoun, plotice, karas...) |
1 ks | stroužek česneku |
1 ks | velké cibule |
1 ks | velké mrkve |
2 ks | sterilované okurky |
330 ml | ochucené tatarky |
1 lžíce | plnotučné hořčice |
trochu láku z okurek | |
kapku oleje | |
Na nálev: | |
2 l | vody |
1 dcl | octa |
2 ks | bobkové listu |
několik kuliček pepře | |
několik kuliček nového koření | |
špetka koryandru | |
špetka zázvoru | |
špetka kmínu | |
sůl |
Postup:
1. Do vody vložíme bobkové listy, kuličky nového koření a černého pepře, koriandr, zázvor a kmín, nakonec ji mírně osolíme
2. Očištěnou a vykuchanou rybu uvaříme ve výše uvedeném nálevu, maso pak necháme ve vývaru vychladnout 3. Rybu obereme a zamícháme ji do tatarky spolu s pokrájenou zeleninou, rozetřeným česnekem, hořčicí a s nálevem od okurek.