Naložené rybí maso s cibulí, promíchané s tatarkou a majonézou.
Ingredience:
1 ks a více | bílé ryby (cejn, plotice ...) |
260 ml | majonézy |
260 ml | tatarské omáčky |
cibule dle potřeby | |
sladkokyselý nálev z Deka | |
worcesterová omáčka | |
mletý bílý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Rybu(y) vykucháme, vyčistíme a vložíme do vařící vody, kterou předem přiměřeně osolíme
2. Vaříme několik minut (dle velikosti ryby) až půjde(ou) od kosti
3. Rybí maso vyjmeme z vody a necháme vychladnout
4. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
5. Rybu(y) vykostíme a vyskládáme do větší zavařovací sklenice střídavě spolu s cibulí (vrstva ryb, vrstva cibule – v poměru 2:
1)
6. Naložené maso zalijeme předem uvařeným studeným sladkokyselým nálevem z DEKA (příprava nálevu z Deka viz návod na obalu)
7. Zavařovací sklenici uzavřeme a dáme do chladna na týden uležet, potom směs přecedíme přes cedník a necháme okapat
8. Odkapané maso s cibulí promícháme s tatarkou a majolkou, dochutíme worcesterovou omáčkou, mletým bílým pepřem a solí.