REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí salát z naložených ryb

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naložené rybí maso s cibulí, promíchané s tatarkou a majonézou.


Ingredience:
1 ks a vícebílé ryby (cejn, plotice ...)
260 mlmajonézy
260 mltatarské omáčky
cibule dle potřeby
sladkokyselý nálev z Deka
worcesterová omáčka
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Rybu(y) vykucháme, vyčistíme a vložíme do vařící vody, kterou předem přiměřeně osolíme
2. Vaříme několik minut (dle velikosti ryby) až půjde(ou) od kosti
3. Rybí maso vyjmeme z vody a necháme vychladnout
4. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
5. Rybu(y) vykostíme a vyskládáme do větší zavařovací sklenice střídavě spolu s cibulí (vrstva ryb, vrstva cibule – v poměru 2:
1)
6. Naložené maso zalijeme předem uvařeným studeným sladkokyselým nálevem z DEKA (příprava nálevu z Deka viz návod na obalu)
7. Zavařovací sklenici uzavřeme a dáme do chladna na týden uležet, potom směs přecedíme přes cedník a necháme okapat
8. Odkapané maso s cibulí promícháme s tatarkou a majolkou, dochutíme worcesterovou omáčkou, mletým bílým pepřem a solí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Ledové kávové drinky – TOHLE JE IN…stantní káva

Léto a prázdniny doslova vyzývají k experimentování. Třeba s kávou a ledem a… To už záleží na vás. Míchané drinky s instantní kávou jsou nový trend. Perfektně vypadají i chutnají, a hlavně jsou jednoduché na přípravu. Nabízejí osvěžení, energii a relax v jednom. Můžete zkoušet různé druhy limonád nebo ovocných šťáv, (ne)mlék a přidávat i alkohol. Inspirujte se vybranými recepty s instantními novinkami Jacobs – s jemnější Jacobs Velvet Crema, která je vyráběna ze světleji pražených zrn a nabízí velice jemnou, vyváženou chuť a bohatou pěnu, nebo Jacobs Intense, která naopak vyniká plnou a intenzivní chutí s neodolatelným aroma díky tmavšímu stupni pražení kávových zrn. Více na www.kavajacobs.cz/recepty. Je léto, míchejte a bavte se!

číst dále ...

PICKWICK – letní čajové osvěžení

V horkých dnech bychom měli pravidelně doplňovat tekutiny, aby se organizmus na vysoké teploty lépe adaptoval. Pro pitný režim jsou vhodné také čaje, nejlépe osvěží studené nebo s ledem. A nejlepší je připravit si je doma. Stačí jen čaj uvařit, nechat vychladnout a pak můžete přidávat ingredience, které máte po ruce – sezónní ovoce ze zahrádky nebo mražené, okurku, bylinky, koření… a přislazovat co nejméně, nejlépe vůbec. Ideální je čaje střídat – černé, zelené, bylinné nebo u nás nejoblíbenější ovocné čaje – takže každý den můžete vychutnávat jiný. Pro inspiraci připravila značka Pickwick několik tipů na letní čajové osvěžení.

číst dále ...

Středomořské speciality na gril i v pohodlí domova

S létem si všichni spojí dovolenou, pláže, relax, zážitky, a to nejen cestovatelské, ale i ty gurmánské. Za vůní a chutí oblíbených středomořských specialit ale není potřeba cestovat tak daleko. Připravte pro rodinu nebo přátele menu inspirované Itálií, Řeckem a Bulharskem u sebe na zahradě nebo na balkoně. Potřebujete k tomu jen kvalitní suroviny, gril a správný recept. Drůbežářský závod Klatovy vám přináší tři recepty, které si jistě zamilujete a zařadíte do grilovacího rituálu.

číst dále ...

Léto voní grilováním! Víte, jaké sýry jsou vhodné a kterým se naopak vyhnout?

Milujete grilování, ale už vás trochu omrzely stále stejné kombinace s masem a zeleninou? Zkuste tentokrát kouzlit se sýry! Pamatujte však na to, že ne všechny se nutně hodí k přípravě na ohni. Poradíme, jaké druhy vybírat, na co při přípravě nezapomenout a nabídneme i recepty, které obstojí u každé návštěvy.

číst dále ...

5 tipů co nezapomenout, když vyrážíte s dětmi k vodě

Horké léto se vždy lépe tráví u vody, a to platí hlavně s dětmi. V české kotlině je k dispozici mnoho míst, která se dají navštívit a kde se lze pomocí chladivé vody náležitě osvěžit. Samozřejmě ale pořád existuje možnost odcestovat k moři v rámci rodinné dovolené. Kterou variantu si vyberete, záleží jenom na vás. V každém případě se ale pořádně vybavte. Jednotlivá místa jsou totiž vždy něčím specifická a vyžadují jiné prostředky pro děti na zabavení.

číst dále ...

Melounové osvěžení z Kauflandu

Melouny chutnají nejvíce v létě, v horkých dnech. Osvěží a výborně hydratují, některé totiž obsahují přes 90 % vody. Ať už vyberete jakoukoliv odrůdu vodního nebo cukrového melounu, nemůžete sáhnout vedle, protože všechny jsou plné vlákniny a vitamínů. Kaufland nabízí v letní sezóně až 9 druhů melounů a najdete mezi nimi i odrůdy vypěstované u nás, například vodní melouny z Polabí.

číst dále ...

5 důvodů proč jíst řapíkatý celer

Řapíkatý celer je méně známý a lehce podceňovaný sourozenec celeru bulvového, který je v našich končinách rozšířenější hlavně jako základ polévek nebo svíčkové. Řapíkatý celer by ve vašem jídelníčku rozhodně neměl chybět. Je skvělý při hubnutí, prospívá trávení a pomáhá diabetikům. Proč ještě byste jej měli naučit jíst?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy