REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí salát z naložených ryb

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naložené rybí maso s cibulí, promíchané s tatarkou a majonézou.


Ingredience:
1 ks a vícebílé ryby (cejn, plotice ...)
260 mlmajonézy
260 mltatarské omáčky
cibule dle potřeby
sladkokyselý nálev z Deka
worcesterová omáčka
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Rybu(y) vykucháme, vyčistíme a vložíme do vařící vody, kterou předem přiměřeně osolíme
2. Vaříme několik minut (dle velikosti ryby) až půjde(ou) od kosti
3. Rybí maso vyjmeme z vody a necháme vychladnout
4. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
5. Rybu(y) vykostíme a vyskládáme do větší zavařovací sklenice střídavě spolu s cibulí (vrstva ryb, vrstva cibule – v poměru 2:
1)
6. Naložené maso zalijeme předem uvařeným studeným sladkokyselým nálevem z DEKA (příprava nálevu z Deka viz návod na obalu)
7. Zavařovací sklenici uzavřeme a dáme do chladna na týden uležet, potom směs přecedíme přes cedník a necháme okapat
8. Odkapané maso s cibulí promícháme s tatarkou a majolkou, dochutíme worcesterovou omáčkou, mletým bílým pepřem a solí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy