REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí polévka lisovaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z opečených kousků rybího filé, povařené zeleniny a dalších surovin.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
6 dlvody
100 grybího filé
40 gzeleniny
30 gmásla
20 ghladké mouky
1 ksžloutek
petrželka
olej
sůl

Postup:

1. Na kapce oleje kousky rybího filé osmahneme, zbavíme případných kostí, pak drobně usekáme
2. Z mouky a másla umícháme světlou jíšku, zředíme ji studenou vodou, dobře našleháme a dohladka povaříme
3. Přidáme na nudličky pokrájenou zeleninu, rybí maso a chvíli povaříme, jen, co zelenina změkne
4. Polévku nakonec dochutíme žloutkem rozšlehaným se lžící vody a usekanou petrželkou, pro menší děti můžeme zeleninu i rybu v talíři rozmačkat vidličkou.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy