REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí placičky s ostrou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osmažené placičky z nasekané ryby a brambor, s pikantní hořčicí, cibulí a bylinkami. Podávané s domácí omáčkou vyrobenou z majonézy, kaparů, červené cibule a ostrého kečupu.


Ingredience:
Na placičky:
500 gfiletů z tresky
300 gbrambor
1 lžícedijonské hořčice
1 kscibule
1 ksvejce
olej na smažení
strouhanka
bazalka
tymián
pepř
sůl
Na omáčku:
4 lžíceostrého kečupu
4 lžícemajonézy
1 lžícehořčice
1 lžícekaparů
1 ksčervené cibule
worchester
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemno
2. Filety nakrájíme na kousky a umeleme na strojku, přidáme k nastrouhaným bramborům
3. Ke směsi přidáme nakrájenou cibuli, hořčici, podle chuti bazalku, tymián, pepř, sůl a vejce
4. Směs důkladně promícháme, je-li řídká, zahustíme strouhankou
5. Dáme do lednice na hodinu rozležet
6. Ze směsi vytvarujeme placičky, obalíme ve strouhance a pečeme na rozpáleném oleji do zlatova z obou stran
7. K placičkám podáváme ostrou omáčku, kterou rozšleháme z uvedených surovin.

Doporučení:

K přípravě můžeme použít vykostěné maso jak sladkovodních, tak mořských ryb – my použili filety z tresky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy