REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ryba v leču

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Původní recept, na pánvi na oleji opečené rybí filety pak zapečené v leču, pochází z maďarské kuchyně. Na tento recept lze použít jak rybí filety ze sladkovodních, tak i z mořských ryb.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gfiletů z kapra, sumce, tresky ...
60 gslaniny
1 kscibule
1 skleničkasterilovaného leča
sladká mletá paprika
hladká mouka
drcený kmín
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Rybí filety okořeníme červenou paprikou, pepřem a drceným kmínem, osolíme, poprášíme hladkou moukou a na oleji opečeme zprudka z obou stran, pak rybu odložíme stranou
  2. Na oleji zpěníme na krájenou cibuli, přidáme slaninu, necháme zesklovatět, vyklopíme skleničku leča, promícháme, necháme důkladně prohřát, okořeníme pepřem a osolíme
  3. Polovinu leča rozprostřeme na dno zapékací misky, na zeleninovou směs poklademe opečené porce ryby, rozprostřeme druhou polovinou leča, na 15 minut dáme do trouby vyhřáté na 200 °C zapéct.
Doporučení:

Rybí filety v leču podáváme s chlebem nebo vařenými brambory, bramborovou kaší a pod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy