Ryba upečená v alobalu v koriandrové směsi spolu s kouskem másla.
Ingredience:
800 g | filetů z mořských ryb |
100 g | sušeného strouhaného kokosu |
1 svazek | čerstvého koriandru |
1 lžička | třtinového cukru |
3 lžíce | másla |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | zelené chilli papričky |
1 ks | 1 cm dlouhý zázvoru |
šťáva z 1 citronu | |
sůl |
Postup:
1. Nasekaný koriandr, oloupaný stroužek česneku, šťávu z citronu, oloupaný zázvor a očištěnou chilli papričku rozmixujeme
2. Pak ke směsi přidáme třtinový cukr, strouhaný kokos a sůl
3. Čtyři velké kusy alobalu jemně vymažeme máslem, doprostřed každého dáme 2 lžíce směsi na krustu a na ni pak jednu porci ryby, povrch pokryjeme zbylou směsí, kouskem másla a zabalíme
4. Dáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut.
Podáváme s rýží.
Poznámka:K rybě můžeme také připravit omáčku smíháním bílého jogurtu s pár kapkami citronu a špetky soli.