REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ryba v koriandrové krustičce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ryba upečená v alobalu v koriandrové směsi spolu s kouskem másla.


Ingredience:
800 gfiletů z mořských ryb
100 gsušeného strouhaného kokosu
1 svazekčerstvého koriandru
1 lžičkatřtinového cukru
3 lžícemásla
1 ksstroužku česneku
1 kszelené chilli papričky
1 ks1 cm dlouhý zázvoru
šťáva z 1 citronu
sůl

Postup:

1. Nasekaný koriandr, oloupaný stroužek česneku, šťávu z citronu, oloupaný zázvor a očištěnou chilli papričku rozmixujeme
2. Pak ke směsi přidáme třtinový cukr, strouhaný kokos a sůl
3. Čtyři velké kusy alobalu jemně vymažeme máslem, doprostřed každého dáme 2 lžíce směsi na krustu a na ni pak jednu porci ryby, povrch pokryjeme zbylou směsí, kouskem másla a zabalíme
4. Dáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut.

Doporučení:

Podáváme s rýží.

Poznámka:

K rybě můžeme také připravit omáčku smíháním bílého jogurtu s pár kapkami citronu a špetky soli.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy